2024-10-15 14:20Nyheter

Tidöpartierna säger nej till betygssamtal

På tisdagens utbildningsutskott sa regeringspartierna och Sverigedemokraterna nej till ett utskottsinitiativ från oppositionen om att etablera en parlamentarisk kommitté med syfte att se över skolans betygssystem.

Liberalerna sa nej till initiativet trots utfästelser om att man vill se en förändring i likhet med utskottsinitiativet.

Initiativet till förslaget kom från Miljöpartiet och Centerpartiet.

Jag är djupt besviken på L. Chansen fanns att få till en långsiktig förändring av betygssystemet. En förändring som skulle kunna få slut på den vansinniga utslagningen vi ser i svensk skola. Men Liberalerna valde Tidögänget före Sveriges lärare och elever, säger Niels Paarup-Petersen, utbildningspolitisk talesperson för Centerpartiet.

Vi är inte ute efter att dricka kaffe på utbildningsdepartementet, vi vill göra ett gediget politiskt arbete. Här ser vi att det finns möjlighet till bättre beslut som håller över flera mandatperioder och olika regeringar. Liberalernas stöd var det enda som behövdes för att gå vidare, säger Camilla Hansén, utbildningspolitisk talesperson för Miljöpartiet.

Presskontakt
Sofia Zouagui, Pressekreterare Miljöpartiet
sofia.zouagui@riksdagen.se
072-211 58 14


Wilma Roth, pressekreterare Centerpartiet
wilma.roth@riksdagen.se
076-531 05 71

 

 

 


Om Miljöpartiet de gröna

Miljöpartiet de gröna har vuxit fram ur rörelserna för miljö, fred och jämställdhet. Idag gör vi Sverige grönare. Vi bryr oss om allt levande, världens alla människor och kommande generationer.


Kontaktpersoner

pressekreterare
Sofia Zouagui