2024-04-28 11:52Pressmeddelande

Amanda Lind vald till nytt språkrör för Miljöpartiet

Nyvalda språkröret Amanda Lind gratuleras av Daniel Helldén.Nyvalda språkröret Amanda Lind gratuleras av Daniel Helldén.

Miljöpartiets extra kongress har valt Amanda Lind till nytt språkrör. Tillsammans med Daniel Helldén kommer hon nu att leda partiet. 

– Jag är otroligt tacksam och glad för det förtroende jag har fått från Miljöpartiets medlemmar. Jag ser så mycket fram emot att bära den rollen med stolthet, för Sverige behöver en hoppfull, grön politik, säger Amanda Lind. 

Amanda Lind har tidigare varit kultur- och demokratiminister, partisekreterare och kommunalråd i Härnösands kommun. Nu lämnar hon rollen som ordförande i riksdagens kulturutskott för att bli språkrör för Miljöpartiet.

– Vi behöver stå starka i berättelsen om att en annan värld är möjlig, och vara en tydlig röst för något annat. För ett Sverige och ett EU som tar klimatansvar och säkrar att omställningen sker rättvist. Det arbetet ser jag fram emot att ta vidare tillsammans med Daniel, säger Amanda Lind.

Valet skedde efter en öppen process i partiet, där medlemmar har kunnat delta i utfrågningar och samtal med alla kandidater. Amanda Lind kommer nu att leda Miljöpartiet som språkrör tillsammans med Daniel Helldén, språkrör sedan 2023.

– Jag ser mycket fram emot att leda partiet tillsammans med Amanda. Nu blickar vi framåt, och längtar till att göra en stark valrörelse ihop där vi ska visa varför en röst på Miljöpartiet är en röst för demokratin, naturen och klimatet, säger Daniel Helldén.  

Miljöpartiets extrakongress genomfördes digitalt söndagen den 28 april.

 


Om Miljöpartiet de gröna

Miljöpartiet de gröna har vuxit fram ur rörelserna för miljö, fred och jämställdhet. Idag gör vi Sverige grönare. Vi bryr oss om allt levande, världens alla människor och kommande generationer.


Kontaktpersoner

pressekreterare för Amanda Lind
Caroline Wiklund
pressekreterare
Fredrik Elisson