2022-12-21 11:00Pressmeddelande

Hanna Bisell ny kanslichef för MP

Miljöpartiet de gröna har rekryterat Hanna Bisell som ny kanslichef för riksorganisationen. Hanna Bisell har tidigare varit kanslichef hos fackförbundet Unionen och kommer senast från några år som konsult i idéburen sektor där hon arbetat med ledarskap, organisationsutveckling och ökat engagemang.

- Miljöfrågor engagerar mig djupt, liksom att stärka de demokratiska krafterna i samhället. Jag ser fram emot att få bidra till att Miljöpartiet blir en starkare kraft i politiken de kommande åren, säger Hanna Bisell  

Sedan Miljöpartiet gick i opposition har partiet vässat sin organisation, för att stärka partiet i hela landet och för att nå ut än bättre med sin politik. Kanslichefen på riksorganisationen är partiets högsta tjänsteperson och är anställd av partistyrelsen.

- Vi ser väldigt mycket fram emot att få Hanna som högsta chef. Hon är en viktig ledare för att rigga vårt parti till att stå starkare inför valet 2026, säger Emmali Jansson, ordförande i partistyrelsen. 

Hanna tillträder sin tjänst formellt under början av 2023.

 


Om Miljöpartiet de gröna

Miljöpartiet de gröna har vuxit fram ur rörelserna för miljö, fred och jämställdhet. Idag gör vi Sverige grönare. Vi bryr oss om allt levande, världens alla människor och kommande generationer.