2020-01-15 05:41Pressmeddelande

Hanne Simonsen är ny kommunikationschef för Miljöpartiet de gröna

Hanne Simonsen har arbetat för Miljöpartiet de gröna sedan 2012, som pressekreterare, projektledare och tf kommunikationschef. Hon kommer att leda partiets kommunikationsavdelning som ansvarar för pressarbete, kampanjer och kommunikation i partiets egna kanaler.

Hanne Simonsen har tidigare arbetat som journalist i dagspress, fackpress och radio, och som kommunikatör och kampanjledare hos Rädda Barnen, Naturskyddsföreningen och andra idéburna organisationer.

 - Jag ser fram emot att få leda kommunikationsarbetet i en tid då de gröna idéerna behövs mer än någonsin. Vår uppgift är att mobilisera alla som tror på ett öppet och humant samhälle och ser hur bråttom det är att möta klimatutmaningen, säger Hanne Simonsen.

 Hanne Simonsen efterträder Pontus Tengby, som gått vidare till annan verksamhet. Hon tillträdde tjänsten vid årsskiftet.

Presskontakt:

Sofia Guerrero, pressekreterare, MP, 0725-22 55 57


Om Miljöpartiet de gröna

Miljöpartiet de gröna har vuxit fram ur rörelserna för miljö, fred och jämställdhet. Idag gör vi Sverige grönare. Vi bryr oss om allt levande, världens alla människor och kommande generationer.

Kontaktpersoner

Pressekreterare
Sofia Guerrero