2022-09-23 05:00Pressmeddelande

Hirvonen och Ling omvalda som gruppledare

Annika Hirvonen och Rasmus Ling.Annika Hirvonen och Rasmus Ling.

Miljöpartiets nya riksdagsgrupp har gett Annika Hirvonen och Rasmus Ling förnyat förtroende som gruppledare i riksdagen.

Gruppledarnas uppgift är att leda riksdagsgruppens arbete.

– Vår riksdagsgrupp har en oerhört viktig uppgift framför sig i att granska den blåbruna majoritetens förslag och vara en motkraft i svensk politik mot rasismen, högerpopulismen och klimatförnekandet, säger Annika Hirvonen, gruppledare för Miljöpartiets riksdagsgrupp.

Annika Hirvonen är riksdagsledamot sedan 2014, invald från Stockholms läns valkrets.

– Vi ser redan nu att det kan bli en stökig mandatperiod där SD och L som säger sig vara motståndare nu sitter och regeringsförhandlar och där flera partier har övergett sina värderingar och principer för makten. Miljöpartiets riksdagsgrupp kommer att vara en blåslampa som vakt om det allra heligaste: människovärdet, miljön och demokratin, säger Rasmus Ling, gruppledare för Miljöpartiets riksdagsgrupp .

Rasmus Ling är riksdagsledamot sedan 2014, invald från Malmö kommuns valkrets. Han är uppvuxen i Söderhamn i Hälsingland.


Om Miljöpartiet de gröna

Miljöpartiet de gröna har vuxit fram ur rörelserna för miljö, fred och jämställdhet. Idag gör vi Sverige grönare. Vi bryr oss om allt levande, världens alla människor och kommande generationer.

Kontaktpersoner

Pressekreterare
Sofia Guerrero