2021-12-18 09:01Pressmeddelande

Janine Alm Ericson (MP) från Alingsås åter i riksdagen

Janine Alm Ericson. Foto: MiljöpartietJanine Alm Ericson. Foto: Miljöpartiet

Janine Alm Ericson från Alingsås är tillbaka i riksdagen efter att Miljöpartiet lämnade regeringen i slutet av november. Hon går från en post som statssekreterare i utríkesdepartmentet till att bli Miljöpartiets ledamot i finansutskottet och ekonomiskpolitiska talesperson.

- För mig är det en cirkel som slutits. När jag valdes in riksdagen 2014 fick jag det stora förtroendet att bli partiets ekonomiskpolitiska talesperson. Det är ett tungt och viktigt uppdrag, i synnerhet nu när vi återigen är ett oppositionsparti, säger Janine Alm Ericson.

- Miljöpartiets ekonomiska politik sänker utsläppen för att klara klimatutmaningen, samtidigt som den stärker den ekonomiska jämlikheten och den sociala rättvisan. Det är oerhört viktigt i en tid när de ekonomiska klyftorna ökat år för år, säger hon.

Janine Alm Ericson kommer också ingå i pensionsgruppen, som är ett samarbete mellan MP, S, C, M, KD och L. Syftet med gruppen är att säkra en långsiktig och förutsägbar pensionspolitik.

Janine Alm Ericson är 48 år och bosatt i Alingsås. Hon är riksdagsledamot sedan 2014, men har varit statssekreterare hos Per Olsson Fridh, minister för internationellt utvecklingssamarbete i utrikesdepartementet under perioden februari-november 2021. Hon har nu återtagit sin riksdagsplats.

 


Om Miljöpartiet de gröna

Miljöpartiet de gröna har vuxit fram ur rörelserna för miljö, fred och jämställdhet. Idag gör vi Sverige grönare. Vi bryr oss om allt levande, världens alla människor och kommande generationer.