2021-05-30 12:05Pressmeddelande

Katrin Wissing vald ny partisekreterare för Miljöpartiet

På en digital extrakongress har Miljöpartiets medlemmar valt Katrin Wissing till ny partisekreterare.

– Miljöpartiets politik behövs mer än någonsin. Det är vi som har svaren för att klara klimatkrisen och skapa ett samhälle att längta efter – men för att lyckas behöver vi göra det enklare att engagera sig, bygga gemenskap och glädje i vårt engagemang och bli ett parti som pratar med människor istället för till dem, säger Katrin Wissing, nyvald partisekreterare för Miljöpartiet.

Katrins ledarskap gav Miljöpartiet i Åre ett av de bästa valresultaten för Miljöpartiet i Sverige. Hennes erfarenhet av att på lokal nivå skapa opinion för grön politik, kampanja och möta väljare kommer att vara värdefulla i såväl utvecklingen av vår organisation som i valrörelsen.

– Jag vet att det går att göra Miljöpartiet framgångsrikt i en liten kommun i södra Norrland, jag vet att det går i hela Sverige. Nu ser jag fram emot att bygga ett team som kan känna sig som vinnare 2022, säger Katrin Wissing.

Katrin Wissing, 41, bor i Duved i Åre kommun. Hon är vice distriktsordförande i Jämtland och gruppledare i Åre kommun. Katrin har lång erfarenhet från alla nivåer i partiet, men särskilt från det kommunpolitiska arbetet i Åre.

Miljöpartiets extrakongress genomfördes digitalt söndagen den 30 maj.


Om Miljöpartiet de gröna

Miljöpartiet de gröna har vuxit fram ur rörelserna för miljö, fred och jämställdhet. Idag gör vi Sverige grönare. Vi bryr oss om allt levande, världens alla människor och kommande generationer.