2020-09-28 08:16Pressmeddelande

Lorentz Tovatt om Preem: "Tack vare MP"

Lorentz Tovatt

Preem meddelar nu att man drar tillbaka sin kritiserade fossila satsning på Preemraff och hänvisar till att man istället vill satsa på förnybara bränslen. Miljöpartiets klimatpolitiske talesperson Lorentz Tovatt välkomnar beskedet.

–Det här är en enorm seger för Miljöpartiet, i dag firar vi tillsammans med hela miljörörelsen. Men framförallt är det förstås ett stort steg framåt i klimatarbetet, säger Lorentz Tovatt.
 

Under prövoprocessen har frågan om Preems tillstånd lyfts till regeringens bord. Det har varit en av de åtgärder som varit avgörande för dagens beslut, menar Tovatt.

–Det här är tack vare Miljöpartiet. Vi såg till att frågan hamnade på regeringens bord, vi har satt press på Preem och det är vi som sett till att det förnybara nu är mer lönsamt genom våra budgetsatsningar på bland annat förnybar energi och hållbar industri, säger Lorentz Tovatt.

Kontakt:Axel Sandin, pressekreterare, tel 072-726 57 6, press@mp.se
Pressbilder på Lorentz Tovatt finns här 


Om Miljöpartiet de gröna

Miljöpartiet de gröna har vuxit fram ur rörelserna för miljö, fred och jämställdhet. Idag gör vi Sverige grönare. Vi bryr oss om allt levande, världens alla människor och kommande generationer.