2021-12-18 08:53Pressmeddelande

Maria Ferm från Rissne blir MP:s utrikespolitiska talesperson

Maria Ferm. Foto: MiljöpartietMaria Ferm. Foto: Miljöpartiet

Maria Ferm från Rissne är tillbaka i riksdagen efter att Miljöpartiet lämnade regeringen i slutet av november. Hon går från en post som statssekreterare i statsrådsberedningen till att bli Miljöpartiets ledamot i utrikesutskottet och utrikespolitisk talesperson.

- Jag är glad att vara tillbaka och full av energi inför det kommande valåret. Miljöpartiet har nu format ett starkt lag som kommer satsa allt för att vi ska vinna valet, säger Maria Ferm.

- En grön utrikespolitik är en aktiv utrikespolitik som tar sin utgångspunkt i mänskliga rättigheter. Sverige ska vara en stark röst för rättvisa, fred och hållbar utveckling i världen, det vill jag vara med och arbeta för, säger hon. 

Utöver utrikesutskottet kommer hon också vara ordinarie ledamot i EU-nämnden.

Maria Ferm är 36 år. Hon är född i Malmö men bosatt i Rissne i Sundbyberg. Hon har varit riksdagsledamot sedan 2010, och har varit bland annat varit gruppledare och migrationspolitisk talesperson.  I januari 2019 utsågs hon till statssekreterare i statsrådsberedningen, men lämnade posten i samband med att Miljöpartiet beslöt att lämna regeringen i november 2021.

 


Om Miljöpartiet de gröna

Miljöpartiet de gröna har vuxit fram ur rörelserna för miljö, fred och jämställdhet. Idag gör vi Sverige grönare. Vi bryr oss om allt levande, världens alla människor och kommande generationer.