2022-05-28 08:00Pressmeddelande

MP lanserar valkampanj - Alla ska med när Sverige ställer om

Katrin Wissing
Katrin Wissing

Idag presenteras Miljöpartiets valkampanj där klimat och rättvisa står i fokus med budskapet “Alla ska med när Sverige ställer om”.  Miljöpartiet går till val på att öka takten i klimatarbetet, främja jämlikheten och stärka välfärden. Tillsammans ska vi bygga ett grönt, modernt Sverige för framtiden. 

– Vårt valbudskap ”Alla ska med när Sverige ställer om” belyser vår viktiga roll i politiken och vårt löfte till väljarna. Vi ska klara klimatet, skydda naturen och stå upp för medmänsklighet, jämlikhet och demokrati. Tillsammans ska vi bygga ett grönt, modernt Sverige för framtiden där alla har en plats. Vi pratar om det nya gröna folkhemmet, säger partisekreterare Katrin Wissing.

Miljöpartiet har i över 40 år kämpat för en värld där alla kan leva goda liv utan att försämra villkoren för kommande generationer. Genom våra skarpa förslag och hårda förhandlingar har vi bland annat dubblat Sveriges miljöbudget, spikat världens mest ambitiösa klimatmål och startat den gröna industrirevolutionen.

Omställningen inbegriper alla delar av samhället, med gröna jobb, innovationer och hållbara sätt att leva och bo. Det är en förändring – men till något bättre. En framtid att längta till. 

– Omställningen måste vara rättvis med fokus på satsningar framför restriktioner, möjligheter i stället för hot. Hela landet måste vara med i omställningen - alla - oavsett vem du är eller var du bor. Ett hållbart och rättvist samhälle formar vi tillsammans. Återigen, alla ska med när Sverige ställer om, avslutar partisekreterare Katrin Wissing. 

Om Miljöpartiet de gröna

Miljöpartiet de gröna har vuxit fram ur rörelserna för miljö, fred och jämställdhet. Idag gör vi Sverige grönare. Vi bryr oss om allt levande, världens alla människor och kommande generationer.