2020-02-09 04:05Pressmeddelande

Nytt presidium för Miljöpartiets partistyrelse

Presidium 1

Miljöpartiets partistyrelse har i helgen valt Linus Lakso till ny sammankallande efter att tidigare sammankallande i partistyrelsen Marléne Tamlin avsagt sig sitt uppdrag. 

Till ny sammankallande valdes Linus Lakso, tidigare vice sammankallande i partistyrelsen och kommunpolitiker från Eskilstuna. 

 – Jag är tacksam och glad över att jag har fått förtroendet att förvalta denna viktiga roll i Miljöpartiet. Jag har länge känt ett stort ansvar att göra allt jag kan för de samhällsutmaningar vi står inför och i den här rollen har jag en god möjlighet att påverka politiken i Sverige, säger Linus Lakso. 

 Till vice sammankallande valdes Brita Wessinger, distriktsordförande för Miljöpartiet de gröna i Västernorrland sedan 2015.

 - Jag är hedrad och glad och känner ett stort ansvar för att driva igenom de viktigaste frågorna för ett hållbart och solidariskt samhälle, säger Brita Wessinger. 

 Janine Alm Ericson, riksdagsledamot från Alingsås, fortsätter som andre vice sammankallande och tillsammans formar de partistyrelsens presidium och har i uppdrag att planera och leda partistyrelsens arbete.

Linus Lakso har varit ledamot i partistyrelsen sedan 2017 med särskilt ansvar för energi- och klimatfrågor.

– Det har aldrig varit viktigare att engagera sig politiskt. Demokratin är under attack och högerextremismen hotar återigen samhället. Vi har fått alldeles för stora klyftor i samhället, trygghetssystemen behöver förbättras i Sverige och klimathotet är akut. Vi behöver fatta avgörande beslut för miljön och klimatet den här mandatperioden och samtidigt bekämpa både ökade ekonomiska klyftor och högerextrema krafter, säger Linus Lakso.

 

Kontakt: Sofia Guerrero, 0725-225557.


Om Miljöpartiet de gröna

Miljöpartiet de gröna har vuxit fram ur rörelserna för miljö, fred och jämställdhet. Idag gör vi Sverige grönare. Vi bryr oss om allt levande, världens alla människor och kommande generationer.