2021-12-17 14:32Pressmeddelande

Nytt presidium för MP:s partistyrelse

MP:s partistyrelses presidium, fr v Linus Lakso, Emmali Jansson och Marcus Friberg. Foto: MiljöpartietMP:s partistyrelses presidium, fr v Linus Lakso, Emmali Jansson och Marcus Friberg. Foto: Miljöpartiet

Den partistyrelse som valdes på MIljöpartiets kongress i oktober har nu inom sig utsett ett presidium. Det består av Linus Lakso, Emmali Jansson och Marcus Friberg.

Linus Lakso fortsätter som ordförande i partistyrelsen. Han är 38 år och bosatt i Eskilstuna, och har varit ledamot i partistyrelsen sedan 2017. 

- Jag är stolt över förtroendet att få fortsätta leda partistyrelsen och kommer fokusera på att Miljöpartiet ska göra ett bra val och samtidigt fortsätta bygga en starkare organisation på lång sikt, säger Linus Lakso

Emmali Jansson valdes till förste vice ordförande. Hon är 36 år och bosatt i Göteborg, och har varit ledamot i partistyrelsen sedan 2019, och andre vice ordförande sedan i våras. 

- Jag är full av energi inför valåret och allt det viktiga arbete vi kommer göra för att ge Miljöpartiet ökat förtroende och bli en stark grön röst även efter valet, säger Emmali Jansson.

Marcus Friberg är andre vice ordförande. Han är 34 år och bosatt i Helsingborg och valdes in i partistyrelsen på kongressen i oktober 2021. Han är kommunalråd och gruppledare i Helsingborg.

- Vi kommer tillsammans att forma ett starkt lag och jag ser mycket fram emot att få arbeta i min nya roll för att stärka partiet, säger Marcus Friberg.

Miljöpartiets partistyrelse består av 17 ledamöter inklusive språkrören, och väljs vid partiets kongress för två år i taget.

 


Om Miljöpartiet de gröna

Miljöpartiet de gröna har vuxit fram ur rörelserna för miljö, fred och jämställdhet. Idag gör vi Sverige grönare. Vi bryr oss om allt levande, världens alla människor och kommande generationer.