2021-12-16 14:20Pressmeddelande

Rasmus Ling ny gruppledare för MP i riksdagen

Rasmus Ling (MP). Foto Miljöpartiet/Fredrik HjerlingRasmus Ling (MP). Foto Miljöpartiet/Fredrik Hjerling

Rasmus Ling har valts till gruppledare för Miljöpartiets riksdagsgrupp. Han delar rollen med Annika Hirvonen, enligt partiets system med delat ledarskap.

Rasmus Ling är riksdagsledamot sedan 2014 och för närvarande ledamot i justitieutskottet. Han är talesperson i frågor om rättspolitik och migration, och ledamot i MP:s partistyrelse.

Han är invald för Malmö kommuns valkrets, men uppvuxen i Söderhamn och född i Östersund år 1984.

- Jag är hedrad och stolt över mitt nya ansvarsfulla uppdrag. Det är mindre än nio månader till valet och riksdagsgruppen kommer arbeta varje dag fram tills dess för att få så stort stöd som möjligt för Miöjöpartiet, säger Rasmus Ling.

Han efterträder Karolina Skog på posten som gruppledare den 11 januari 2022, när hon lämnar riksdagen. Sedan Miljöpartiet lämnade regeringen har det skett ett antal förändringar i partiets riksdagsgrupp och fördelningen av ansvarsområden mellan ledamöterna ses över för närvarande.

 

 


Om Miljöpartiet de gröna

Miljöpartiet de gröna har vuxit fram ur rörelserna för miljö, fred och jämställdhet. Idag gör vi Sverige grönare. Vi bryr oss om allt levande, världens alla människor och kommande generationer.