2022-12-05 05:30Pressmeddelande

Svensk vald till Global Greens styrelse

Under helgen samlades runt tusen gröna partimedlemmar från hela Europa i Köpenhamn för Europeiska gröna partiets kongress. Kongressen valde svenska Bodil Valero till Global Greens styrelse.

– Det känns hedrande att få de europeiska gröna partiernas förtroende att vara en av de fyra europeiska representanterna i Global Greens. Mitt fokus kommer att ligga på att stärka de gröna partierna i världen, i synnerhet de små. Utan partier som tar miljön och klimatet på allvar i alla länder riskerar vi framtiden för kommande generationer, säger Bodil Valero, nyvald till Global Greens styrelse.

Bodil Valero var EU-parlamentariker 2014–2019 och riksdagsledamot 2006–2014, invald för Miljöpartiet i Gävleborgs läns valkrets. Mellan 1994–2006 var hon kommunpolitiker i Gävle. Hon delar numera sin tid mellan Sverige och Katalonien.

Global Greens är en organisation för internationellt samarbete mellan gröna partier, bildad 2001. Medlemspartierna är organiserade i fyra kontinentala federationer:

- Federation of Green Parties of Africa
- Federation of the Green Parties of the Americas
- Asia-Pacific Green Network
- European Green Party


Om Miljöpartiet de gröna

Miljöpartiet de gröna har vuxit fram ur rörelserna för miljö, fred och jämställdhet. Idag gör vi Sverige grönare. Vi bryr oss om allt levande, världens alla människor och kommande generationer.

Kontaktpersoner

pressekreterare
Caroline Wiklund

Relaterad media